onsdag 13 juni 2012

Onsdag den 13:e juni 2012

Rosa & Vita grupperna (Irene & Tessan)


Vi började dagen inne i smågrupper där vi lekte Kims lek med olika former, färger och storlekar som grund. Barnen är väldigt duktiga på att komma ihåg vilka saker som ligger under tyget och vilka saker man plockat bort. Leken kan varieras i det oändliga och svårigheten ökas varefter barnens förmåga att minnas och strukturera också ökas på. Efter fruktstunden gick grupperna tillsammans ut på en promenad, det var flera barn borta idag så grupperna blev små. Ett barn ville visa var han bodde så vi gick dit och tittade. Promenaden avslutades i lekparken där vi tillsammans lekte kurragömma.

Gula gruppen (Sussie)

Idag hade vi en inneförmiddag tillsammans. Vi började med att sitta i Byssan där vi sorterade, lade pussel och byggde torn med träklossar i olika former. Barnen arbetade intresserat och koncentrerat med detta. De fick också bra träning i att samarbeta och att låta andra barn också ta plats.
Efter en stund blev vi sugna på frukt och när vi ätit den gick vi på "upptäcktsfärd" i vårt förråd. Vi hittade många roliga spel, pussel och låder med intressanta saker i. I ett pussel skulle man bygga fordon som ambulans, brandbil och båt för att sedan para ihop den med rätt "jobbargubbe". I ett annat pussel kategoriserade och sorterade man i olika grupper som leksaker, frukter och kläder. Återigen fick barnen träna på samarbete då vi gjorde allting tillsammans.
Vi höll på ända fram till lunch då vi avslutade med några sagor om Molly och Krokodilen. Med hjälp av sagorna tränade vi på motsatsord som lång-kort, ung-gammal, vit-svart osv. En riktigt bra och rolig förmiddag har vi haft tillsammans.

Till lunch fick vi köttfärs/potatisgratäng och grönsaker. Nu ska vi snart vila och på eftermiddagen är vi ute och leker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar