måndag 19 december 2011

Måndag 19/12

Idag började vi dagen med att vara inne. Barnen lekte fritt till en början men fick sedan i uppgift att rita en varsin "julteckning" med hjälp av ett ritprogram på datorn. Intresset var stort och det producerades enormt fina teckningar. Här är ett exempel på en av dem =)


Vi gick sedan ut en stund innan lunchen till kramsnön. Vi gjorde bland annat en snölykta tillsammans. När den blev klar så räknade vi och räknade och kom till slut fram till att det krävdes cirka 38 snöbollar för att slutföra den =) Sen var det självklart en del snöbollskastning (inte på varandra), och snöänglar.



På samlingen idag så gick vi igenom närvaro/frånvaro och öppnade 4 stycken luckor på vår adventskalender. Vi kom även fram till att det endast är fem dagar kvar till julafton =) LYCKA! Idag var det även ett nytt barn som fick sig ett litet paket av tomten ;-) I slutet av samlingen så lekte vi "Kims lek", som är jättebra för barnens minnesträning. Vi arbetade med sju objekt och barnen var kanonduktiga på att se vilken sak jag hade plockat bort från samlingen =)




Idag åt vi spaghetti med köttfärsås och barnen åt med god aptit!

Tack för idag!

//Gustaf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar