tisdag 11 september 2012

Tisdagen den 11:e september 2012

Hej!
Välkomna tillbaka efter sommaren alla "gamla" barn och föräldrar. Vi hälsar också alla nya barn och föräldrar välkomna, både de som kommer upp till oss från nedervåningen och de som kommit till oss utifrån. Det är också roligt att Malin börjat uppe hos oss och att Johanna äntligen är här! Det känns jättebra!

Vi startar nu upp bloggen igen men inga garantier finns för att alla kommer hinna skriva varje dag. Just nu fokuserar vi på att få en harmonisk barngrupp och på att Malin och Johanna ska känna sig hemma hos oss.

Vi fortsätter arbeta i smågrupper precis som vi gjorde under våren. Barnen är just nu uppdelade i bestämda grupper men det är ingenting som är statiskt utan det måste gå att ändra utifrån de förutsättningar vi har att ta ställning till både för dagen och på längre sikt. När vi gjort gruppindelningarna har vi strävat efter att se det bästa för hela barngruppen. Gruppdynamik kan dock förändras över tid och då får man göra en utvärdering och efter det förändringar.

Idag började Sussies och Johannas grupper tillsammans inne på förmiddagen. Barnen lekte på olika ställen, några byggde med lego, ett par barn roade sig i ateljén och det byggdes också kojor då vi lade gamla gardiner och tyger över bord och stolar. Att boa in sig in en egenbyggd koja är ju bara så mysigt och roligt och samarbetet mellan barnen låg på topp!

Efter fruktstunden lämnade vi över kojorna till de mindre barnen och gick ut på gården och fortsatte leka tillsammans i sandlådan, med cyklarna och med fotbollen. När man spelar fotboll är det viktigt att lära sig att man inte alltid kan vinna utan ibland kan man faktiskat förlora... En lärdom för livet!

Till lunch åt vi kokt sej med äggsås, potatis och grönsaker. Efter det vilade vi en stund till en saga om Pippi långstrump och efter det gick vi ut en stund igen.

Suaaie & Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar