tisdag 17 april 2012

Leena, Sussie & Camilla tisdag 17:e april

Hej!
Idag har vi verkligen haft ett riktigt aprilväder med ömsom regn, snö och solsken. Vi började dagen efter frukost med att vara inne och leka tillsammans. Vi fick tillexempel se ett fantastiskt duplobygge. Med järnvägsrälsen kan man bygga olika former, tex en cirkel.




Vid fruktstunden fick vi lära oss tecknen för banan och päron av Camilla. Det är roligt att förstärka det språk man har med att också använda händer och fingrar. Fråga barnen om de minns hur man gjorde! 

Efter frukten gick vi ut på gården och lekte. Vi cyklade, gungade och lekte med bollar i olika storlekar. Gungan får gärna gunga väldigt högt, i riktig monsterfart! Vi vuxna kommer få riktigt stora armmuskler till sommaren.

Innan lunch hade vi samling i tre mindre grupper då vi lekte Kims lek. Vi lägger olika saker under en filt och simsalabim när man lyfter filten så har en eller fler saker försvunnit. Då gäller det att komma ihåg vilka saker som låg där från början. Under en så enkel lek tränar vi både matematik, språk, minne och socialt samspel. Dessutom är det väldigt roligt och barnen är engagerade.

Till lunch fick vi stekt fisk, kall sås, kokt potatis och grönsaker. Potatisen hade skalet kvar så då fick vi kämpa på med skalningen. Prova först själv och sedan fick man hjälp av någon som kunde. De allra flesta åt med god aptit.

Nu ska vi snart äta mellanmål sedan får vi se om vi går ut eller stannar inomhus.

Vi vill också gärna att ni är uppmärksamma på om barnen kliar sig i hårbotten och kolla lite extra då det finns barn som haft löss den senaste veckan.

// Leena, Sussie & Camilla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar