tisdag 3 april 2012

Leenas och Sussies grupp med Camilla tisdag 3 april

Hej på er!
Ett sent inlägg idag igen då jag, Sussie, inte kommit in i alla rutiner riktigt och inte är bästa kompis med datorn ännu men vi håller på att lära känna varandra, så jag lovar: det kommer bli bättre!

Idag har Camilla varit hos oss och många barn känner henne sedan tidigare så det känns bara bra. Vi hade vår inneförmiddag och delade in barnen i två mindre grupper. Bara halva barnaskaran på plats så vi har haft det riktigt lugnt idag. Några av barnen var i stora lekrummet med Camilla där de lekte i hemvrån, klädde ut sig och red på käpphästarna. De gick lite senare in till ateljén och skapade.





Vi andra byggde med smålegot i lilla rummet mittemot ateljén. Vid fruktstunden läste vi boken om prinsessorna som åker på semester. Några av barnen kom också på att man kunde bygga med kaplastavarna på annat sätt än på höjden så det blev en lång bana som snirklade sig fram på golvet. Där kunde både bilar och båtar åka.








En stund innan maten var vi alla och lekte i vår hemvrå. Byggde en stor snabb bil och då måste man naturligtvis ha ett körkort. Det löstes snabbt med hjälp av en pusselbit.





Till lunch åt vi lamm och potatisgratäng med rostade rotsaker, bönröra och blomkål till. Nästan alla barn åt bra.

Efter lunch vilade vi till sagan om Pettsson och pannkakstårtan. När vi vilat klart gick vi ut på gården och det var naturligtvis cyklarna som visades mest intresse. Ett par av barnen låg länge i vår gunga. de myste och titta på den blå himlen och de vita molnen.

När vi varit ute en timma gick vi in och åt mellanmål, efter det klädde vi på oss och gick ut igen.

// Sussie och Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar