onsdag 25 april 2012

Sussie & Tessan onsdagen 25:e april

Hej på er!

Idag har vi haft vår innedag. Vi började med fri lek en stund på morgonen fram tills att vi åt frukt. Efter det plockade vi fram två stora kassar med nylånade böcker från biblioteket. Härligt med nya böcker att bläddra i och läsa ur! Vi pratade mycket om vad en bok är och hur man ska behandla den, att man ska vara rädd om den. Man tar en bok i taget, sätter sig ner i soffan eller på mattan och läser försiktigt så att sidorna inte går sönder. När man läst klart ställer man tillbaka boken ordentligt i hyllan. det finns också att datum på lappen från biblioteket och det datumet ska man lämna tillbaka böckerna för man har ju bara lånat dem.

När vi pratat färdigt och ätit upp vår frukt hjälptes vi åt att ställa upp böckerna i hyllan sedan fick Tessan och Sussie läsa för oss tills det var dags för samling innan lunchen. Vi fortsatte på berättartemat, en grupp fortsatte med högläsning och den andra fick höra en flanosaga om De tre små grisarna och den stora stygga vargen.

I lpfö98/10 kan man läsa följande om språk och barn "utvecklar sitt intresse för skriftspråk samt förståelse för deras kommunikativa funktioner". Det är något som inte är särskilt svårt då barnen är så enormt intresserade av både högläsning och att få läsa själva i böckerna.

Till lunch åt vi kycklinggryta med bulgur och grönsaker. Det gick väl hem sisådär hos barnen. Efter mellanmålet har vi lekt ute på vår gård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar