onsdag 2 maj 2012

Leena Sussie och Tessan onsdag 2 maj!

Idag tog vi en lång promenad i det vackra vädret.
På vägen stannade vi och fotograferade alla olika båtar. Tänk det finns stora och små, segel eller motor.
Ja säkert 100tals olika. Ett bra tillfälle att träna lite matematik. Vi hade också sån tur att vi kom precis när de lade ner en stor segelbåt i vattnet. Spännande att se och allt gick bra!

När vi kom fram till vår skog fick alla hjälpas åt att berätta för dem som inte varit där tidigare vilka regler och gränser som gäller när man är där. I skogen fanns det mycket pinnar att leka med, några stora stubbar som i leken förvandlades till majbrasor. Många små fina blommor och en massa myror fanns det också att studera närmare.

När vi kom tillbaka var det direkt dags för lunch och vi fick falukorv, stuvade morötter och potatis med skal så nu får vi träna på att skala potatisen. Barnen kan mer än de själva tror!

Sedan blev det vila som vi nu delar upp i två stycken. En för de som behöver sova och en där man får ligga och vila en stund när man lyssnar på en saga. På eftermiddagen fram till mellanmål delar vi upp oss i en utegrupp och en innegrupp, barnen får själva välja var de vill vara. Efter mellanmålet går vi alla ut.











// Leena, Sussie & Tessan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar