tisdag 22 maj 2012

Sussies grupp tisdagen den 22:a maj

Hej!

Vi började dagen med att vara inne och leka. Några barn lekte inne i lilla byggrummet med borgen och de lite läskiga figurer som bor där. Det finns några drakar, en enhörning och en figur som är hälften människa och hälften häst!  Ett barn tittade på bokstavsbilderna på väggen som föreställde en ängel. Det handlade alltså om bokstaven Ä. Sedan fick vi höra en fantastisk historia om egenbyggda radiostyrda änglar som var så stora att mamma och pappa fick plats där. Det var jättecoola änglar med rött hår och en kropp som var orange. Historien levde vidare hos ett annat barn som berättade att han hade änglar på sitt jobb som låg alldeles nära där han bodde.

Resten av barnen lekte i hemvrån, byggde fantastiska konstruktioner i Duplo eller satt och läste böcker i soffan. Innan vi gick ut firade vi ett barn som nyss fyllt år. Grattis på 4-årsdagen!

Ute på gården blev det alldeles automatiskt så att vi delade upp oss i grupper som gjorde olika saker. En grupp satt på gräsmattan och läste många olika böcker tillsammans. Vi lade oss också platt ner på rygg och tittade på alla moln som rörde sig över himlen. Där fanns en drake, en hund och någonting som höll på att gå sönder.

En annan grupp satt vid ett av borden där de hade sin restaurang. De lagade spaghetti med köttfärssås, köttbullar med dryck till och efteråt fick man en kopp kaffe. Fantastiskt att se och höra vad mycket man kan använda sand och sandformar till. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Till lunch fick vi sedan potatissoppa med hembakat bröd till. Smaken är som baken och en del åt med god aptit och andra nästan ingenting.

Efter vilan har vi lekt på gården fram till mellanmålet.

OBS! Solen är stark så här års och vi uppmanar er att smörja in barnen innan ni kommer hit på morgonen. Lämnar ni en flaska/tub på barnets hylla så bättrar vi på skyddet under dagen. Keps eller solhatt samt tunn långärmad tröja/blus/skjorta är också att rekommendera. 


Vi har kannor med vatten och muggar ute på gården för barnen att dricka. Om ni hellre vill att barnet dricker ur sin egen flaska kan ni naturligtvis ställe en sådan på barnets hylla.

// Sussie & Irene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar