måndag 28 maj 2012

Måndagen den 28:e maj 2012

Gula gruppen (Sussie) & Rosa gruppen (Irene) & Vita gruppen (Tessan); så är grupperna indelade fr.o.m. idag. I trappan sitter bilder på oss och barnen där ni kan se om barnen ska vara ute eller inne kl 9:00 på morgonen. Vi har nu fasta grupper men om någon av oss i personalen är borta blir det ju lite ändringar så klart.

Idag började Gula och Rosa grupperna med att vara inne. Vita gruppen gick ut på gården och lekte i blåsten. Inne hade vi samlingar i grupperna där vi pratade om olika former såsom cirkel, triangel, kvadrat och rektangel. Vi använde våra "tysta klossar" i klara fina färger så att barnen också kunde få uppleva formerna tredimensionellt med sina händer. Efter det tittade vi runt i rummet för att se om det fanns några former där. Jo klockan var rund som en cirkel, dörren var en rektangel och fönstret i dörren var också en cirkel. Vi avslutade med att använda klossarna som mallar för att på ett papper rita av de olika formerna.




I läroplanen för förskolan, Lpfö98/10 kan man läsa om vikten av att barn utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning.

Efter frukten gick vi ut till Vita gruppen på gården. Där höll vi nästan på att blåsa bort! Vad snopna vi blev. När vi ätit lunch, korv och makaroner vilade vi till Astrid Lindgren som läste om Ronja Rövardotter. Vi får se om vi går ut efter mellanmålet för nu ösregnar det också.

Sussie; Irene & Tessan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar