onsdag 11 januari 2012

Onsdag 11/1 Gustaf

Idag började vi dagen inomhus med olika slags aktiviteter. Vi har nu satt upp en typ av "aktivitetstavla" där barnen mer konkret ser vilka slags aktiviteter de har att välja mellan. Detta gör att de får upp ögonen för lekar som de aldrig skulle ha tänkt på innan. Man kan som pedagog även lättare se vilka aktiviteter de ofta väljer, för att då kunna variera aktivitetsvalen för barnen så att de inte ständigt leker samma typ av lek. Barnen tyckte om idén och det märktes att det blev lättare för dem att välja.

Idag fick barnen även öva att skriva sina namn med pennan på datorn. De som har kommit väldigt långt med sin namnskrivning fick även prova på att skriva med små bokstäver. Det blev en utmaning och det är roligt att se hur snabbt de lär sig och förstår.

På samlingen idag så gick vi igenom närvaro/frånvaro och veckodag. Vi pratade även om den andra bokstaven i våra namn och försökte leta reda på den i alfabetet. Barnen var idag ovanligt trötta och hungriga så vi sjöng några sånger innan vi satt oss till bords och åt cowboysoppa. Populärt hos alla =)

Efter vilan idag så gick vi ut i det ljumna vädret och rulla runt och sprang av oss. Det behövdes =)

För er som inte har läst er mail så titta gärna till där =)

Tack för idag!

//Gustaf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar