tisdag 10 januari 2012

Tisdag 10/1

Idag började vi dagen inne med fri lek. Barnen valde att leka med den nya legosatsen och vissa ville även pärla pärlplattor och rita. Här kommer en bild på några av dagens byggen =)


Roligt at se kreativiteten hos barnen!

Eftersom barnen lekte så fint hela förmiddagen så valde jag att inte avbryta deras lekar utan lät de vara inne hela förmiddagen. Precis innan lunch så gav jag barnen i uppdrag att själva hålla i en lek och öva på ansvarstagande. De fick i uppgift att leka "hunden och benet", där det till en början var svårt när ingen pedagog fanns med och styrde. Det fungerade dock väldigt bra efter att barnen lekt leken några omgångar =)

På samlingen idag så gick vi igenom närvaro/frånvaro och veckodag. Barnen fick även skriva sin första bokstav på datorn med en penna, där vi sedan ljudade bokstaven och försökte leta på den i alfabetet som vi har uppsatt på väggen. Till lunch idag åt vi baconröra med pasta, vilket var väldigt populärt hos alla. Vi tittade även ut på sjön och diskuterade om varför det blivit is på sjön och vad som hade hänt med vattnet. Jätteroligt att lyssna på barnens hypoteser =)

Efter vilan idag så gick vi ut och sprang av oss.

Tack för idag!

//Gustaf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar