tisdag 31 januari 2012

Tisdag 31/1 Gustaf

Idag så började vi dagen inomhus med fri lek. Barnen byggde med duplo tillsammans och gjorde roliga gubbar som de sedan lekte rollekar med en lång stund. Några av barnen lekte även med våra "sorteringsdjur" och sorterade precis som de själva ville, men även lekte andra lekar med. Några byggde även med smålego och gjorde fina båtar som de åkte omkring med.



På samlingen idag så kollade vi närvaro/frånvaro och veckodag. Vi pratade även om hur en bra kompis är. Barnen fick frågan om de kunde beskriva något som kännetecknar en bra kompis. De kom fram några förslag som jag sedan skrev ner, bland annat att man ska vara snäll och att man ska hjälpa den som behöver hjälp. Det blev intressanta diskussioner som det är tänkt att vi ska fortsätta med. Sedan sjöng vi två sånger tillsammans innan vi satt oss till bords för att äta lunch.

Idag så åt vi fisk med potatis och alla barnen åt bra =)

På vilan läste vi en spännande sjörövarbok och efter det så var vi ute fram till mellanmål. Väl ute så spelade några barn fotbollsmatch medan andra lekte "följa John".

Tack för idag och jag hoppas att så många av er som möjligt kan närvara på föräldramötet imorgon =)

//Gustaf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar